Claws Out: Cât de supraaglomerat de keratină duce la probleme de gheare de pisici

0 Comments

de Deborah Hansen
31 august 2018
În timp ce unii se îngrijorează de gheara felină ca o armă dăunătoare, alții admiră farmecul și funcționalitatea încorporată la baza labei pisicii. Extinderea sistemului scheletic permite pisicilor să -și marcheze teritoriul, să -l omoare pe pradă și să obțină ușor atenția celor pe care îi iubesc.

Când ghearele sunt sănătoase, sunt un lucru de farmec și uimire. Atunci când ghearele au probleme, felinele pot deveni foarte neplăcute până la momentul în care se realizează postura lor, artrita timpurie se instalează și un stil de viață sedentar devine un obicei.

Gheara felină este o structură epidermică cu o alergare rapidă prin mijloc. Gheara este alcătuită dintr -o proteină insolubilă numită keratină. Pe măsură ce keratina din exterior moare de la a fi prea departe de alimentarea cu sânge, devine o teacă. (O teacă este o structură de țesut care se înfășoară ferm în jurul unei alte structuri de țesut.) Teaca acoperă noua creștere a keratinei care înconjoară alimentarea cu sânge.

Spre deosebire de câini, stratul exterior al ghearei pisicii (keratina moartă) se aruncă aproximativ la fiecare două -trei luni într -o pisică sănătoasă. Această decojire a vechii teacă pentru a face loc noului keratină apare atunci când keratina moartă se ține prea strâns pentru ca noua keratină să crească.
Reclame

Un beneficiu distinct pe care felinele îl au care este diferit de creșterea keratinei găsite la om și la alte carnivore, este capacitatea de a -și retrage unghiile. Când sunt relaxate, ghearele unei feline sunt retrase sau închise în paw de ligamente dorsale. Ligamentele dorsale sunt benzi elastice de țesut. Când o felină este gata să extindă ghearele, se folosește mușchiul flexor digital profund. Odată ce felina se relaxează, ghearele se întorc în poziția lor încorporată în laba.

În mediul de îngrijire, ghearele supraîncărcate sunt frecvente. Pe măsură ce creșterea keratinei continuă, teaca se desprind într -un ciclu de creștere sănătos. Acest proces natural continuă în mod repetat. Deoarece multe dintre pisicile care vin pentru îngrijire sunt pisici de casă, cu sau fără timp în afară, nu poartă în mod natural unghiile. Atunci când unghiile nu sunt uzate sau tăiate în mod regulat, întâlnim clienți de pisici cu gheare care străpunge placa de laba sau ne -au învârtit lângă degetul de la picioare. În aceste situații, felina nu a primit sprijinul necesar pentru a -și menține ghearele la o lungime adecvată. Keratina a scăzut de sub control și acum este necesară o intervenție umană.

Există o altă afecțiune obișnuită de gheare care se observă de obicei în mediul de îngrijire. Uneori, mai ales la pisicile mai în vârstă, teaca de unghii nu este vărsată. În loc să crească în lungime, ca și ghearele încorporate cresc, unghia continuă să devină mai groasă și mai groasă. Când unghia este tăiată, teaca se desparte și o unghie sănătoasă și zveltă este lăsată la locul său. Adesea, atunci când această unghie mai sănătoasă este dezvăluită, este îndreptată și trebuie să fie decupată.

Poate fi foarte alarmant prima dată când întâlnești o teacă groasă. În mod obișnuit, de obicei când tăieturile de unghii tăiau unghia, unghia se sparge apoi se desprind. În timp ce consumă mult mai mult timp, cel mai bine este să deconectați acoperirea veche, groasă și, dacă este nevoie, să tăiați noua creștere zveltă de dedesubt. Dacă lucrați la o pisică provocatoare, este posibil să alegeți să faceți clientul să se întoarcă într -o săptămână și să terminați tăierea unghiilor la acel moment.

Îngrobarea, o unghii de curling și decojire sunt toate problemele legate de keratină. Există alte probleme de gheare la pisicile care nu sunt legate de keratină, inclusiv traume, bacteriene, fungice, drojdii, acarieni, tumori, plus simptome ale altor probleme complexe de sănătate. Orice probleme cu ghearele pot provoca dureri de pisică. Suprasolicitarea keratinei pe perioade lungi de timp poate provoca disconfort semnificativ în timpul mersului, ducând de obicei la probleme de mobilitate. Este esențial ca supraaglomerarea keratinei să fie rezolvată, iar pisica primește regulile de unghii obișnuite pentru a evita reapariția problemei.

Deborah Hansen, CFMG, CFCG este proprietarul unui felin de succes, exclusiv Feline, Business House Call Grooming, Kitty’s Purrfect Spa. Ea este, de asemenea, fondatoarea „Programele lui Deborah”, un sistem complet de reîncărcare pentru a obține toate pisicile într -un program de îngrijire obișnuit, și proprietarul și dezvoltatorul Kity Kopy Kats, un magazin staționar pentru oricine îngrijește pisicile. Deborah este talentul creativ din spatele creațiilor artistice feline și un autor în mai multe publicații cu distribuție la nivel mondial. Este, de asemenea, un specialist felin și corespondent pentru Asociația Națională a Creativilor Profesionali. Ea poate fi găsită la Deborahhansen.com.

Total

20

Acțiuni

16

0

4

0

0

Reclame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *